Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، خیز پنجم کرونا با سویه دلتا، موجب بروز مشکلات فراوانی برای شهروندان مهاباد شده، اگرچه بهمن ماه سال گذشته چند نفر از پرسنل داروخانه هلال احمر مهاباد با اتهامات مشابه دستگیر شدند، ولی گویا ریشه‌های این فساد چنان ریشه دوانیده که ریشه کن کردن آن مستلزم عزمی جهادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی روز‌های گذشته بسیاری از شهروندان مهاباد در فضای مجازی از وضعیت افسارگسیخته کمبود دارو و عدم نظارت دقیق سازمان‌های متولی گلایه‌مند بوده‌اند.

به گفته آنها از ساده‌ترین دارو تا مهم‌ترین دارو‌های بیماران کرونایی با کمبود مواجه شده و در نتیجه آن، تهیه دارو به سمت و سوی بازار سیاه کشیده شده است و دارو‌هایی که جای آن در بیمارستان و داروخانه‌ها است، در دست دلالان دارویی، آن هم با قیمت‌های سرسام‌آور به وفور یافت می‌شود.

بیشتر بخوانید

جدال نفسگیر کرونا و کمبود سرم در مهاباد

یکی از شهروندان ضمن انتقاد شدید از عملکرد مسئولان گفت: در حالی که بایستی از پدر پیر و ناتوانم پرستاری کنم، برای تهیه یک سرم تمام داروخانه‌های شهر را زیرورو کردم و در نهایت با قیمت بسیار گزاف توانستم آن را از دلالان بخرم، چرا مسئولان نظارت ندارند؟ مگر سرم در کشور تهیه نمی‌شود؟ چه کسی پاسخگوی این وضعیت است؟

یکی دیگر از شهروندان که به تازگی همسرش را به علت کرونا از دست داده به خبرنگار ما گفت: نزدیک به یک هفته به دنبال یک آمپول ۲۷ هزار تومانی گشتم، اما این دارو را در هیچ داروخانه‌ای نیافتم، به واسطه یکی از فامیل توانستم این آمپول را پیدا کنم، ولی شد نوش داروی بعد از مرگ سهراب، وقتی به بیمارستان رسیدم گفتند مریضتان جانش را از دست داده است.

کمبود دارو و بازار سیاه تنها مختص شهرستان مهاباد نیست، لذا در این وضعیت بحرانی که کشور دچار کمبود دارو شده، سازمان غذا و دارو، دانشگاه‌های علوم پزشکی و مسئولان شهرستانی موظف هستند بر زنجیره توزیع نظارت بیشتری داشته باشند تا دارو‌ها از زنجیره توزیع خارج نشود و به دست مصرف کننده واقعی برسد، موضوعی که به خوبی مدیریت نشده و زمینه سوءاستفاده را برای دلالان دارویی فراهم کرده است.

انتهای پیام / س خ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا کمبود دارو علوم پزشکی وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۷۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخلف زیر گوش وزارت بهداشت / داروخانه‌ها دیگر کاره‌ای نیستند+فیلم

دکتر زهرا عرب زاده گفت: شاید مکمل‌ها به انداره دارو‌ها اثرات سوء و اثرات درمانی نداشته باشند، ولی خرید مکمل‌ها از جایی غیر از داروخانه‌ها ممکن است مشکلاتی از جمله مغایرت ترکیبات روی جلد با محتویات مکمل و احتمال انقضای تاریخ مصرف را به وجود بیاورد.

دکتر زهرا عرب زاده، دکتر داروساز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در خصوص فروش دارو و مکمل‌ها در سایت‌ها و پیج‌های اینستاگرامی اظهار داشت: قوانین موجود در سازمان غذا و دارو مشخص کرده که فروش مواد دارویی و مکمل‌ها و کالا‌های سلامت محور باید فقط از طریق داروخانه‌های معتبر انجام شوند و خرید اینگونه کالا‌ها از سایت‌های مختلف که مجوز سازمان غذا و دارو را ندارند و داروساز نظارتی بر آن‌ها ندارد تخلف محسوب میشود.

وی افزود: من خود شاهد فروش آمپول‌های تزریقی در سکو‌های اینترنتی از جمله اینستاگرام بوده ام؛ توصیه ما این است که شهروندان با مشاهده این موارد حتما تخلف صورت گرفته را به سازمان غذا و دارو اطلاع دهند، چون کالا‌هایی که خارج از داروخانه‌ها به فروش میرسند ممکن است دارای برچسب اصالت کالا نباشند.

دکتر عرب زاده اشاره کرد: شاید مکمل‌ها به انداره دارو‌ها اثرات سوء و اثرات درمانی نداشته باشند، ولی خرید مکمل‌ها از جایی غیر از داروخانه‌ها ممکن است مشکلاتی از جمله مغایرت ترکیبات روی جلد با محتویات مکمل و احتمال انقضای تاریخ مصرف را به وجود بیاورد.

عرب زاده در ادامه گفت: دارو‌ها و مکمل‌ها برچسب اصالت وزارت بهداشت را دارا هستند و همچنین دارای کد و تاریخ انقضاء هستند که شهروندان برای اطمینان از تایید اصالت این کالا‌ها میتوانند کد کالای مورد نظر را در سامانه تی تک به آدرس (https://ttac.ir/) وزارت بهداشت که زیر نظر سازمان غذا و داروست چک کنند و از اصالت کالا مطمئن شوند.

وی در آخر تصریح کرد که باور‌های اشتباهی وجود دارد که مکمل‌ها ممکن است خواص تقویت کننده داشته باشند و جلوی بیماری‌ها را بگیرند، ولی در واقعیت مکمل‌ها بیشتر مناسب افرادی هستند که مشکلات سوء جذب دارند و نمیتوانند به صورت متنوع مواد غذایی مصرف کنند. ولی اکثر افراد به صورت سرخود و بدون نسخه پزشک اقدام به تهیه مکمل‌ها میکنند که توصیه میشود اگر تغذیه مناسب و متنوعی دارند و مشکل خاصی ندارند اقدام به تهیه مکمل بدون نسخه پزشک نکنند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • مردم نگران تامین داروی "وارفارین" نباشند
  • مردم نگران تامین داروی وارفارین نباشند
  • تخلف زیر گوش وزارت بهداشت / داروخانه‌ها دیگر کاره‌ای نیستند+فیلم
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • توزیع وارفارین در داروخانه‌های منتخب
  • توزیع محموله‌های بزرگ وارفارین در بازار
  • دغدغه بیماران قلبی؛ کمبود وارفارین داریم؟
  • کمبود وارفارین نداریم/ توزیع در داروخانه‌های منتخب
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس